top of page

ons 07 juni

|

Malmö Konsthall

Bokrelease: Kartritartornet

Leif Holmstrand och Pequod Press släpper romanen Kartritartornet med musik, happening och läsningar. Medverkande: Erik Cronqvist, Kristofer Folkhammar, Leif Holmstrand och ev. hemlig gästartist.

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Bokrelease: Kartritartornet
Bokrelease: Kartritartornet

Tid och plats

07 juni 2023 18:00 – 20:00

Malmö Konsthall, S:t Johannesgatan 7, 205 80 Malmö, Sverige

Om evenemanget

”Tyra och Jamal älskar varandra, men föraktas av sina  påtvingade låtsasföräldrar. Deras liv rasar ner i en ond lantlig dröm.  Kartritartornet är en mörk syskonkärlekshistoria om samhörighet bortom  hopp, men också en barock bildväv med motiv från John Miltons Det  förlorade paradiset och från en allt mer söndertrasad samtid.”

Leif Holmstrand (f. 1972) bor i Malmö och är en queer konstnär, författare och musiker.  Han arbetar i en öppen antistraight tradition med konfliktlinjer av  typen världen kontra kroppen. Textila tekniker och skulpturassemblage  står ofta i fokus, men även platsspecifika ingrepp och idén om människan  som ett djur bland andra på dessa platser är av betydelse – och  handlingen, akten, ritualen. Han är aktuell med romanen Kartritartornet (Pequod Press) och diktboken Inte världen (Bonniers). Senaste större utställningen var Ur djupet, en retrospektiv på Marabouparken konsthall 2021–2022.

Dela detta evenemang

bottom of page